Nyt fra de varme lande (eller om behovet for Ib René, Cairo)

Siden subprime-krisen og den efterfølgende økonomiske afmatning i Europa er vilkårene for god håndskreven udlandsjournalistik blevet helt latterlige med faldende ofte ikke-eksisterende budgetter og nul spalte- og æterplads. Dansk presse, og europæisk generelt, dækker udlandet fra danske redaktioner. Verden er blevet mindre med internettet og den teknologiske revolution men dækkes fra et skrivebord. Med andre ord er dansk udlandsjournalistik over en bred kam ikke, mere, selvoplevet men taget via internettet eller udenlandske bureauer.

Rager det dig?

Hvis du er tilfreds med at høre de samme historier og vinkler om USA, Mellemøsten, Europa og Rusland samt Kina så fair nok.

Verden er så meget større end den nuværende danske udlandsjournalistik. Både i forhold til regioner der ikke dækkes – og indhold. Men også i forhold til at dække de traditionelle regioner uden den samme stereotype-journalistik.

Medieverdenen er blevet ekstremt meget fattigere – og på udlandssiderne direkte fordummende. Sådan hvad sydamerikanere ville kalde “gringo-ficerende”. Altså: At Oslo ikke ligger i Danmark, eller Buenos Aires er hovedstaden i Brasilien. I ramme alvor forsøger et nyt dansk initiativ at forbedre udlandsjournalistikken – enormt.

Følg og STØT 25 korrespondenter over hele verden samt vores hårdtarbejdende chefgruppe i Danmark.

http://www.korrespondenterne.dk