MACHU PICCHU, HOLY VALLEY

TEXTILES, ON THE ROAD BETWEEN PUNO AND CUZCO

Left: HOMEMADE DOOR, TAQUILE ISLAND on TITICACA LAKE, right: LAMA-FIGURE ON OLLANTAYTAMBO FORTRESS IN HOLY VALLEY

WALL-PAINTING, CUZCO

EXPLORING MACHU PICCHU

INCA DRINKING-FOUNTAIN, MUSEO LARREA, LIMA

Peru

Peru er en af verdens fem ”cradles of civilization”. Civilisationens vugge fordi Amerikas til dato mest udstrakte imperium, Inka-riget, her fra 1100 frem til dets bratte fald i 1535.

En rejse eller en rundrejse til Peru er en rejse til et utroligt smukt land med en stor historie. Inkaerne havde deres hovedstad i Cuzco i Peru, og det er tydeligt på en rejse, hvor man ser mange fantastiske bygningsværker overalt i landet – ikke mindst Machu Picchu, som er et af verdens 7 nye vidundere.

Man rejser til Peru af mange årsager. Peru har nogle store seværdigheder, som ikke findes magen til andre steder i verden – De kæmpe store 2000 år gamle mytiske Nazca-tegninger i ørknen, Indianerne med sivbådene på Titicaca-søen, Sydamerikas arkæologiske hovedstad Cuzco og Machu Picchu.

Peru har også en natur, som er en rejse værd og meget varieret fra gold ørken, dramatisk Stillehavskyst og et eventyrligt højland med store sletter og høje bjerge. Meget af tiden på en rejse eller en rundrejse i Peru befinder man sig i den helt rene og friske bjergluft, som er en lise for sjælen.

Peru er også et utroligt nemt og behageligt land at rejse i, og maden i Peru er også rigtig god.

Når man rejser i Peru ville man ønske, at man kunne forevige de utrolig smukke landskaber på billeder. Man tager mange billeder, men det er umuligt at få den skønhed frem, som du oplever i virkeligheden på en rejse eller en rundrejse til Peru.

Det er specielt højlandet, der går i blodet på en rejse til Peru. Her er simpelthen den friskeste luft man kan forestille sig og enorme vidder. Så snart man har vænnet sig til højderne (typisk efter 24 timer), kan man nyde Perus skattekammer af flot natur. En rejse til Peru og også en rejse til eventyrlig og varieret natur.

Inkaernes imponerende bygningsværker – Cuzco
Man kan kun blive imponeret, når man ser hvordan Inkaerne byggede med enestående håndværksmæssig præcision og storhed mange mange steder i Peru. På rundrejserne til Peru viser vi dig nogle af de mest imponerende steder. Selvfølgelig Machu Picchu men også mange andre steder på rejsen i Peru, ser vi de flotte bygningsværker. Fx Solens Tempel i Cuzco er et must på en rejse til Peru – her ser du hvor knivskarp deres håndværk var, når de håndterer og sammensætter tonstunge sten helt uden bindemidler.

Hele Cuzcos centrum er bygget på 2000 år gamle Inkafundamenter, så den nederste halvdel af en bygning er 2000 år gamle perfekte Inka-sten og den øverste er 200 år gammel kolonistil. Alle bliver forelsket i Cuzco på en rejse eller en rundrejse til Peru.

Nazca-linjerne og Titicacasøen
På en rundrejse i Peru oplever du ting, du ikke kan opleve på rejser andre steder. Fx er Peru kendt for de kæmpestore tegninger i ørkenen, og hvorfor de blev lavet for mere end 2000 år siden, er stadig et mysterium. Måske viser de vej til underjordiske vandveje. Det var Thor Heyerdahl, der gjorde Titicacasøen, hvor Uros-indianerne har levet gennem generationer.

Tag en Peru rejse med Argentur som rejseleder. Tjek forsiden for tilbud.

Tailor-made Trips - ask for an offer